Familjescouting är ett sätt att möta nya kompisar och uppleva äventyr. Genom Familjescouting får barn under åtta år tillsammans med en eller flera vuxna på ett roligt och lekfullt sätt möta scouting.

Barn och vuxna tillsammans 

Barn och vuxen deltar tillsammans i verksamheten och aktiviteterna som de får vara med på passar både stor och liten. Den som deltar tillsammans med barnet kan vara en förälder, en mor- eller farförälder, släkting, vän till familjen eller en annan person som barnet känner sig tryggt med och har i sin närhet på något sätt. Det kan också vara så att det är fler barn per vuxen eller flera vuxna per barn som väljer att delta tillsammans. Äldre syskon är välkomna att delta men fokus läggs på att anpassa verksamheten så att den passar för barn under åtta år som deltar tillsammans med vuxen

SÅ HÄR GÅR DET TILL NÄR VI TRÄFFAS…

Vi inleder alltid med en liten samling för att se vilka som är där och hälsa välkommen. Sedan har vi ett program på temat som vi angett i programmet.

Under mötet bryter vi för gemensam fikastund med vårt eget medhavda fika, antingen ute eller inne, och tar då upp en del frågor och informerar de vuxna om kommande arrangemang o dyl. Därefter fortsätter vi programmet och avslutar tillsammans med en samling.

Som föräldrar är du med och deltar på våra träffar tillsammans med ditt barn.
Tänk på att alltid ha skor och kläder efter väder, eftersom vi är ute mestadels!

Mötestid: Varannan söndag kl. 15.00-17.00 om inte något annat anges i programmet

Magna

Mötestid: Söndagar 15:00 – 17:00

Parum

Mötestid: Söndag 15:00 – 17:00

Klicka på bilderna för att komma till respektive avdelning

 

Familjescout ca: 3-7år