Mat lagar vi ofta, gärna och länge när vi är ute i skogen. Oftast använder vi trangiakök, vilket ger en intressant begränsning av kokmöjligheterna, men om vi kan tar vi med vår Muurikka. Det är en bärbar stekhäll som placeras över en öppen eld. Kompletterat med en gryta för ris eller potatis lagar man enkelt god mat för 6-8 personer. Elden kan även användas för mat i folie eller helt vanligt korv & pinnbrödsgrillning.
Skicka gärna in recept till webmaster@sanktolof.org! Går det bara att äta och bära så publiceras det här!
-
Såpbubblor
Det finns många recept på såpbubblor, här är ett som baseras på glycerol och YES.
-
Handsprit
Handsprit en bra sak som dramatiskt minskar risken för en av de stora eländena på läger – magsjuka. Dessutom får man på köpet rena och lena händer.
-
Skrabbelucker, Glutenfria
-
Skrabbelucker
-
Pinnbröd, glutenfria
-
Pinnbröd
-
Tacosoppa
-
Guaccamole a lá Kim