Skogsfåglarna

Mötestid: Onsdagar 18:45 – 20:15

Du är äventyrarscout när du är mellan 12-14 år. Du är en del i en patrull/gruppgemenskap, där ni utmanas till nya möten och spännande friluftsliv. Du samarbetar tillsammans med dina patrullkompisar och ni bestämmer i stor utsträckning själva över vad ni vill göra och uppleva. Du får stöd i Scouterna genom att se saker ur olika perspektiv, ta ställning och engagera dig i större samhällsfrågor. Många äventyrare får uppleva häftiga scoutaktiviteter både nationellt och internationellt.

Tiden som äventyrarscout avslutas med Final Challenge, en hajk där scouterna två och två själva vandrar, övernattar utomhus och lagar all mat. En hajk med  mycket skog och inga ledare…

Äventyrarnas ledord: Medvetenhet, Respekt, Friluftsliv, Patrullen, Möten

Scoutverksamheten bedrivs i patruller med 5-8 medlemmar där var och en har sin uppgift. Att få patrullen att fungera självständigt är en viktig del inom Äventyrarscoutingen. Avdelningen består av patrullerna:

• Spetten
  • Tjäder
  • Ugglan
  • Vråken

Terminsprogram:

Vi är ofta ute – ha kläder efter väder!
Ring om du inte kan komma till mötet.
Ändringar i planeringen kan ske – men om ett möte ställs in eller om mötesplatsen ändras kommer det ut information via mail.
Observera att pga. rådande omständigheter med Covid -19 har vi bara möte varannan vecka fram till och med v.13

Månad  Vecka  Datum Mötesform Planerad aktivitet
Jan v.4 27 Start på terminen Pistvakt light – möte i Vedbobacken
Feb v.6 10 Möte Bidrag/ Krabbelur semlor
  v. 8 24 Möte
Mars v. 10 13-14 Hajk Mer info kommer
  v. 11 17 Möte Våffeldagen
  v. 13 31 Möte
April v. 14   Påsklov -inget möte
  v. 15 14 Möte Planering av Vårvandring
  v. 16 21 Möte St George – mer info kommer
  v. 17 28 Möte Planering av Vårvandring
Maj v. 17 2 Vårvandring för Spårarna
  v. 18 5 Möte
  v.19 12 Inget möte
  v.19 13-16 Vårläger Kopparbo Mer info kommer
  v.20 19 Inget möte
  v.21 26 Möte
Juni v.22 2 Möte

Terminsprogram för nedladdning, använd länken nedan.

Skogsfåglarna