Skogsfåglarna

Mötestid: Onsdagar 18:45 – 20:15

Du är äventyrarscout när du är mellan 12-14 år. Du är en del i en patrull/gruppgemenskap, där ni utmanas till nya möten och spännande friluftsliv. Du samarbetar tillsammans med dina patrullkompisar och ni bestämmer i stor utsträckning själva över vad ni vill göra och uppleva. Du får stöd i Scouterna genom att se saker ur olika perspektiv, ta ställning och engagera dig i större samhällsfrågor. Många äventyrare får uppleva häftiga scoutaktiviteter både nationellt och internationellt.

Tiden som äventyrarscout avslutas med Final Challenge, en hajk där scouterna två och två själva vandrar, övernattar utomhus och lagar all mat. En hajk med  mycket skog och inga ledare…

Äventyrarnas ledord: Medvetenhet, Respekt, Friluftsliv, Patrullen, Möten

Scoutverksamheten bedrivs i patruller med 5-8 medlemmar där var och en har sin uppgift. Att få patrullen att fungera självständigt är en viktig del inom Äventyrarscoutingen. Avdelningen består av patrullerna:

• Spetten
  • Tjäder
  • Ugglan
  • Vråken

Terminsprogram:

Vi är ofta ute – ha kläder efter väder!
Ring om du inte kan komma till mötet.

Augusti

27  Novembernatta – mer info kommer

2 Julavslutning
 6 Öppet julhus mer info kommer

Terminsprogram för nedladdning, använd länken nedan.

Skogsfåglarna